۷ اسفند را روز بزرگداشت وکیل مدافع نامگذاری کرده اند و دلیل آن هم به مناسبت استقلال کانون وکلا در سال ۱۳۳۱ یعنی تقریبا ۶۰ سال پیش است که در آن زمان لایحه استقلال وکلا با پافشاریهای دکتر مصدق تصویب شد.
کانون وکلای دادگستری ایران، به عنوان یکی از قدیمیترین نهادهای مدنی ایران، از آغاز تا به امروز جایگاهی مهم در فضای حقوقی اجتماعی کشور داشته است.
وکیل به شخصی می گویند که از طرف شخص دیگری اعم از حقوقی یا حقیقی به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور میشود. در واقع این روز بیشتر از آن که برای احترام به وکلا نامگذاری شده باشد در جهت احترام به قانون و حقوق مردم بوده است.
طبق گفته مجتبی زاهدان رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی در این استان سه هزار نخبه حقوقی وجود دارد که عدم استفاده از این ظرفیت قطعا به ضرر استان و به تبع جامعه خواهد بود.
یکی از انتقادات به وکلای دادگستری استان خراسان رضوی هزینه گران مشورت از آنهاست، اما شاید جالب باشد بدانید این کانون خدمات حقوقی را رایگان به مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) تقدیم میکند. ضمن آنکه یکی از مهمترین مصادیق حقوق مردمی، حقوق دفاعی آنان است و هرچه قدر که مردم به وکیل و مشاور حقوقی مراجعه کنند، مشکلات حقوقی و دادگاهی به همان نسبت کاهش مییابد؛ اما همانطور که گفته شد عمده دلیل عدم مراجعه به وکیل هزینههای بالا مطرح میشود، موضوعی که در افراد کمدرآمد قابل توجیه بوده، اما در افراد متمول توجیهپذیر نیست.
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی در این باره نیز گفت: در موضوعات مختلفی همچون مسائل حقوقی نگاه منفی بیشتر قالب شده، در حالی که باید نکات مثبت آن بهخوبی دیده شود.
زاهدیان همچنین ادامه داد : وکلا گرفتاریها و مشکلات زیادی دارند و حدود ۴۰ درصد از وکلا که اکثر آنان قشر جوان و نخبه هستند بیکارند و از دولت میخواهیم که نگاه ویژهای روی موضوع حمایت از وکلا داشته باشند، در انگلستان بودجه ماهانه ۲ هزار پوندی برای افراد فاقد درآمد نیازمند به وکیل تخصیص مییابد و میتوان چنین اعتباراتی را هم در ایران داشت.
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی گفت: بالغ بر ۸۰ هزار وکیل در سطح کشور عضو کانونهای وکلا هستند که از این تعداد ۳ هزار نفر از آنها در خراسان بزرگ (رضوی، شمالی، جنوبی) حضور دارند، وکلایی که بیشتر آنان جزو نخبگان حقوقی هستند.
کانون وکلای استان خراسان از سال ۱۳۷۳ فعال شده و مدت ۲۶ سال است که خدمات حقوقی مورد نیاز را به مردم خراسان بزرگ ارائه میدهند و این خدمات به مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) بهصورت رایگان ارائه میشود
اما نکته مهم دیگر قبول یک فرد به عنوان وکیل کاربلد است، چرا که هر چه کمیت بالاتر رود کیفیت پایین میآید.
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان در این باره نیز گفت: در جذب وکیل باید سازوکارهای مرتبط به خوبی اجرا شود، ما در جذب پزشک و پرستار سختگیری زیادی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شاهد هستیم و معتقدیم که این سختگیری در جذب وکلای کاربلد نیز باید به مراتب بیشتر باشد و افراد فاقد تجربه و تخصص به عنوان وکیل و مشاور و کارشناس حقوقی مشغول به کار نشوند.
البته در برخی موارد نیز برخی افراد خود را وکیل پایه یک معرفی میکنند در حای که هنوز پروانه وکالت اخذ نکردند، که در واقع باعث ایجاد عدم اعتماد میشود. طبق قانون وکیل پایه یک دادگستری کسی است که بعد از طی کردن دوره تحصیلات دانشگاهی در مقطع لیسانس و یا بالاتر، در رشته حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی یا هم تراز آن در حوزه علمیه، در آزمون کانون وکلای دادگستری که هر سال یک بار برگزار میشود قبول شده و وارد حرفه کارآموزی وکالت شود.
وکلا وظیفه سختی بر عهده دارند، آنها باید تلاش کنند عدالت اسلامی را در با قانون ترین کشور اسلامی اجرا کنند، تلاش آنها نه تنها موجب رضایت بندگان خدا میشود بلکه اگر بتوانند حق را به حق دار برسانند موجب خوشنودی پروردگار عادل نیز خواهند شد.
هفتم اسفند را به آنان که برای احقاق حق از جان و دل مایه میگذارند تبریک میگوییم.
به امید اجرای عدالت در دنیا
سید شایان حسینی راد- دبیر سرویس شهری پایگاه خبری افق مشهد
- مینا امامی
- کد خبر 54154
- بدون نظر
- پرینت